Concursuri şcolare periodice, organizate de EDUPEDIA
“Educatie
pentru un viitor mai bun!”
Concursurile şcolare propuse de EDUPEDIA au un grad de inovare socială, cu impact direct în oferirea de ajutoare materiale în echipamente pentru copii defavorizaţi dar, cele mai importante sunt beneficiile indirecte pe termen mediu şi lung asupra unei întregi generaţii de copii. Iată la ce ne-am gândit.
În principiu, vom face donatii de echipamente – tablete, laptopuri, calculatoare pentru copiii aflaţi în orice fel de cazuri sociale defavorizate. Pentru copiii cu dizabilităţi de vedere, nevăzători sau slab văzători…echipamentele vor fi dotate cu tehnologii asistative, software sau accesorii de un real ajutor. Dar, pentru a aduce un plus de valoare acestei acţiuni pentru toţi copiii din comunitate, acţiunile noastre nu vor fi simple acte de donaţii. Ne-am gândit ca toate acestea să fie acordate sub formă de premii în cadrul unor concursuri organizate semestrial, între clase sau chiar şcoli din judeţul Bacău, atât din mediul rural cât şi din mediul urban, pe diverse teme de interes.
Iată câteva exemple din tematicile pe care le vom propune:
- Concursuri de desen, pe diverse teme (de exemplu, importanţa învăţării, cititului, activităţilor ecologice, etc.,
- Concurs de fotografii, pe diverse teme – de exemplu, instantanee realizate cu telefonul mobil despre aspecte importante din comunitate, şcoala, familie, etc.;
- Secţiunea literară – realizarea de poezii/esee/prezentari la alegere,
- Concursuri de dezbateri, pe anumite teme de interes
- Concursuri pe teme rutiere în care copiii vor avea diverse activităţi, teoretice şi practice, diverse probe mers pe bicicletă, trotinetă, role, etc
- Concursuri pe teme sanitare în care copiii vor avea diverse activităţi, inclusiv cursuri de prim ajutor,
Desigur, vom stabili şi avea un regulament oficial, înainte de fiecare concurs care va fi făcut public precum şi un formular online de înregistrare a participării. Ca şi metodologie, ne-am dori ca înscrierea la concursurile nostre să se facă prin intermediul conducerii şcolilor participante, care vor identifica şi anunţa anticipat “cazurile” copiilor defavoritaţi pentru care intra în concurs şi vor “lupta” în competiţie, popularizând şi încurajând copiii din şcoală/clasă să facă un gest altruist, acela de a ajuta colegii lor, aflaţi în orice situaţii defavorizante şi ai căror parinţi nu şi-ar permite să achizitioneze aceste dispozitive. Procedând în acest fel, vor avea de caştigat toţi copiii, învăţând valori importante pentru dezvoltarea personală ulterioară: prietenie, muncă, voluntariat, altruism, empatie, importanţa educaţiei, atingerea obiectivelor, încrederea în sine, etc.
Suntem convinşi că acele echipamente reprezint[ doar un mic pas înainte în educaţia acestor copii defavorizaţi. Oferim echipamente pentru ca aceşti copii să-şi poată continua educaţia, în orice scenariu s-ar afla şcoala lor, acum sau în viitor. Dar, doar acest act în sine nu rezolva problema. O tabletă/laptop, e doar ca un instrument de facilitare a unei comunicări audio-video cu un cadru didactic, nu acoperă nevoile care s-au acumulat de-a lungul timpului. De aceea, având în vedere obiectul nostru principal de activitate, vom folosi expertiza şi resursele necesare pentru a finanţa o platformă educaţională specială pentru copii in care vom posta diverse materiale si resurse gratuite pentru dezvoltarea de competente digitale, pe diverse categorii de vârstă şi de complexitate. Mai mult, vom oferi în mod gratuit accesul tuturor profesorilor/instructurilor care vor dori să ofere gratuit astfel de materiale, firma noastră implicându-se şi ajutându-i în conversia acelor materiale, din formatul clasic, pentru a deveni cursuri interactive, atractiv, memorabile şi disponibile oricând, pentru orice copil interest de dezvoltarea lui personală.
Ce părere aveţi? Ne puteţi contacta pentru a ne da un feedback sau a de a ne trimite idei noi, din experienţa dvs. personală sau profesională.