Despre EDUPEDIA
Prima platformă educaţională din România cu o misiune socială asumată prin statutul de întreprindere socială
“Proiectul EDUPEDIA nu este doar o afacere, ci un mijloc de îndeplinire a unei viziuni pe care nu o poţi realiza de unul singur. De aceea, îi invit pe toţi cei care cred că EDUCAŢIA este calea spre un viitor mai bun să se alăture misiunii şi viziunii noastre. Copiii şi tinerii sunt cea mai valoroasă resursă în care merită să investim timp, energie şi acţiune. Orice pas, orice iniţiativă, orice activitate contează! Fiţi alături de noi, doar împreună putem reuşi!”
Popa Eugen, Fondator EDUPEDIA
înscrişi în grupul ţintă
ajutaţi
Motto – „În era internetului, învăţarea online este cel mai convenabil mod de a oferi educaţie continuă, auto-perfecţionare profesională şi dezvoltare personală.”
Povestea EDUPEDIA
EDUPEDIA este un proiect educaţional de economie socială care îşi propune să aducă un impact pozitiv în ceea ce priveşte învăţământul online din Romania având ca şi misiune socială echitatea digitală pentru toţi copii şi reducerea inegalităţilor de şanse în educaţie.
VIZIUNE
Ne propunem să dezvoltăm şi să digitizăm procesul de învăţare umană la un nivel adecvat Erei Informaţionale prezente şi viitoare, în care vom fi recunoscuţi ca deschizători de drumuri în aplicarea tehnologiilor de instruire inovatoare.
MISIUNE
Avem misiunea de a duce instruirea la cel mai înalt nivel in mediul online, de a creea conţinut educaţional de calitate, de a oferi experienţe de învăţare placute, intereractive şi eficiente, accesibile tuturor, prin intermediul tehnologiilor inovatoare.
MISIUNE SOCIALĂ
Echitate digitală pentru toţi copii provenind din medii socio-economice defavorizate şi reducerea inegalităţilor de şanse în educaţie.
EDUPEDIA ONLINE SRL este o intreprindere de economie socială care a luat naştere ca urmare a unui proiect European derulat prin Asociaţia ASCEND, beneficiară a unui proiect mai mare, finanţat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020, Proiect cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4 ,,Incluziunea socială și combaterea sărăciei”, Schema de ajutor de minimis „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale”. Denumire proiect: „WEstart! – Susținem dezvoltarea economiei sociale”, Cod MySMIS 128541.
Practic, un grup de 125 de persoane din toată ţara au participat pentru aproape un an la o serie de cursuri cu specific în economia socială, respectiv “Antreprenor în economia sociala” şi “Competenţe sociale şi civice“. Aceste cursuri s-au finalizat cu examen şi obţinerea de către cursanţii absolvenţi a unui atestat de “Antreprenor în economia socială”. Ca şi lucrare de absolvire, s-a primit ca temă realizarea de către fiecare cursant a unui plan de afaceri în economie socială. Toate aceste planuri de afaceri au participat la un concurs, cu reguli şi punctaje foarte bine definite, în urma căruia primele 25 de proiecte au devenit finanţabile, cu sume cuprinse între 20 şi 70.000 euro, în funţie de numărul de angajaţi şi domeniul de activitate propus.
Astfel, proiectul nostru „Platformă educaţională online” a devenit finanţabil şi a trecut de la statutul de proiect în faza de implementare. După cum spuneam, proiectul EDUPEDIA este o întreprindere de economie socială prin care intenţionăm să producem o schimbare şi un impact social cât mai semnificativ, atât prin conţinutul educational de calitate, creeat sau găzduit pe platforma noastră, ce va fi oferit gratuit tuturor celor interesaţi – copii, adolescenţi, tineri, someri, angajaţi, etc. indiferent de vârstă, religie, naţionalitate, etnie sau orice alt criteriu discriminatoriu, prin accesibilizarea acestuia către persoane nevăzătoare sau slab văzătoare.
De asemenea, misiunea socială asumată este de a milita pentru echitate digitală pentru toţi copii provenind din medii socio-economice defavorizate şi reducerea inegalităţilor de şanse în educaţie. În primul rând, vom construi o bază de date extinsă, în primă fază la nivelul întregului judeţ Bacău, de copii fară dispozitive proprii pentru participarea la şcoala online sau fără acces la internet, identificaţi ca şi grup ţintă în cadrul proiectului.
În momentul în care, veniturile încasate vor asigura sume suficiente pentru dezvoltarea firmei şi vor genera profit, avem în plan organizarea unor sesiuni de tip concurs inter-şcoli , sub titulatura “Educaţie pentru un viitor mai bun!” în care vor fi acordate premii constând în echipamente IT – tablete/laptop/calculator şi alte accesorii IT de interes pentru educaţia online – camere web, microfoane, tastaturi şi mousi adaptivi pentru copii cu diverse dizabilităţi, modemuri şi dispozitive de facilitare a accesului la internet, pentru copii având domiciliu în afara ariei de acoperire a reţelei deinternet cablate, etc. Inovarea noastră socială constă în faptul că, toţi aceşti beneficiari copii nu vor primi direct respectivele dispozitive, ci ele vor fi “câştigate” de către întrega clasă participantă la aceste concursuri, care va “lupta” pentru cauza colegului/colegei , aflaţi în diverse categorii de copii defavorizaţi. Astfel, pe lângă beneficiul direct al obţinerii dispozitivelor informatice, toţi copii vor avea sansa de a învăţa despre responsabilitate socială, impricare, responsabilitate şi voluntariat, vor dezvolta diverse abilităţi şi competenţe prin participare directă la activităţile propuse sau prin facilitarea accesului la cursurile şi resursele educaţionale de pe platforma proiectului, www.invat-online.ro
Suntem parte a unui proiect social, astfel încât performanţa noastră se numără în locuri de muncă nou creeate, a numărului de persoane impactate prin facilitarea accesului la resursele educaţionale gratuite, calitatea acestora pentru modelarea abilităţilor si deprinderilor tinerei generaţii, dar şi prin oferirea egalităţii de sanse privind dreptul la educaţie pentru copii din mediile defavorizate.
GHID pentru întreprinderile sociale
În cazul în care doriţi să aflaţi mai multe despre întreprinderile sociale, puteţi accesa ghidul oficial de pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.
Vă invităm să cunoaşteţi echipa EDUPEDIA
un grup mic, dar care va creşte în timp, pasionat şi dedicat educaţiei online