Întrebări frecvente

Răspunsuri la toate întrebările dvs.

Cursanţi

Te poți înscrie apăsând butonul înscrie-te acum de pe pagina cursului respectiv.
Pasul 1: Apeși butonul de înscriere (cumpără cursul)
Pasul 2: Completezi formularul de înscriere cu datele tale
Pasul 3: Ai acces imediat la curs imediat
Cursurile gratuite pot fi vizualizate doar de utilizatori înregistraţi!
Te poți înscrie apăsând butonul înscrie-te acum de pe pagina cursului respectiv.
Pasul 1: Apeși butonul de înscriere (cumpără cursul)
Pasul 2: Completezi formularul de înscriere cu datele tale
Pasul 3: Ai acces imediat la curs imediat după confirmarea plăţii.
Plata se face online cu cardul sau prin ordin de plată, pentru facturi proforme. Momentan, încasările numerar la sediul nostru nu sunt posibile.
În termen de maxim 3 zile de la data plății primești pe e-mail factura fiscală. În cazul în care înscrierea este pe persoană juridică, este important ca plata să fie făcută cu cardul pe persoană juridică și nu cu cel personal. În momentul înscrierii, se alege persoană juridică și se introduc datele de facturare corespunzătoare.
În cazul plăţii cu cardul, accesul este aproape imediat, în maxim 10 min. Veţi primi confirmarea pe email. În cazul în care nu faci plata cu cardul, accesul va fi oferit în momentul confirmării plății.
Accesul la curs va fi disponibil în contul dvs., de îndată ce v-aţi conectat şi este confirmată plata.
Atâta vreme cât aveţi conexiune la internet, puteţi urma cursul de pe orice dispozitiv (PC, Laptop, Tabletă, Telefon). Toate lecţiile sunt optimizate și pentru mobil, astfel că dacă aveţi o conexiune la internet stabilă, nu ar trebui să întâmpinaţi nici o problemă.
Video-urile din cont nu pot fi descărcate. Orice încercare de piratare atrage automat restricționarea accesului la cont și sancționarea conform legislației în vigoare. Din curs, se vor putea descărca doar materiale auxiliare, fişe de lucru, teste şi alte resurse puse la dispoziţie de instructor şi evidenţiate ca fiind descărcabile.
Indiferent dacă acest program este achiziționat pe persoană fizică sau pe persoană juridică, accesul se poate face pe bază de user și parolă personală, iar accesul este garantat și destinat unei singure persoane. Transmiterea userului și a parolei către alte persoane încalcă drepturile de proprietate intelectuală. Conectarea simultană a mai multor cursanţi de la adrese diferite de IP conduce automat la suspendarea contului.
Pentru a urma cursul trebuie să aveţi un dispozitiv (calculator, laptop, tablet, telefon mobil) cu acces la internet. Cursul nu poate fi parcurs dacă nu aveţi conexiune la internet.
Dacă te înscrii acum la un curs, vei avea acces pentru totdeauna. Plătind o singură dată, o singură taxă, poți să vezi cursul comandat ori de câte ori dorești, oricând și de oriunde din lume.
Garanţia oferită este de 30 zile calendaristice. În toată această perioadă, aveţi dreptul de a solicita şi a vi se returna integral suma plătită fără a fi necesară nici o justificare din partea dvs. Totuşi, ne-am dori să ştim şi am aprecia orice feedback din partea dvs., în special cele negative...deoarece, din punctul nostru de vedere, sunt cele mai utile în misiunea noastră de a deveni din ce în ce mai buni, în fiecare zi, atât în ceea ce priveşte calitatea conţinutului educaţional oferit cât şi al experienţei de învăţare oferite cursanţilor noştri pe care ne-o dorim memorabilă.
În termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii solicitării de returnare a banilor.
Dacă vedeți un subiect despre care credeți că nu ar trebui să fie pe platformă, vă rugăm să ne trimiteţi um mesaj folosind adresa de email sau formularul de contact cu mesajul „Raportați abuz”.
Odată ce aţi terminat un curs, veţi putea solicita şi descărca o diplomă de absolvire acordată de Instructorul dvs., sub sigla EDUPEDIA. Pe aceasta, vor fi trecute numele cursului, numele cursantului, numele instructorului, calificativul obţinut ca urmare a testului de absolvire, precum şi perioada de studiu.
Din punct de vedere gramatical, sunt sinonime. Ideal ar fi să putem folosi cursuri autorizate sau cursuri acreditate, fără a ne gândi că e vreo diferența, nu? Dar, din punct de vedere al unei convenții, a alegerii fiecărei instituții care guvernează autorizarea/acreditarea programelor de formare profesională, uzual spus cursuri, avem două situații. Astfel, la ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) – Ministerul Educației Naționale (MEN) și Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS), se AUTORIZEAZĂ cursuri, iar la Ministerul Educației Naționale se ACREDITEAZA cursuri. Astfel, vom formula corect cursuri autorizate, pentru programele de formare autorizate la ANC, MEN și MMJS și cursuri acreditate, pentru programele de formare acreditate la MEN.
Platforma educaţională Edupedia nu are vreo restricţie în ceea ce priveşte tipul de cursuri ce pot fi publicate. Adică pot coexista toate tipurile...de exemplu: autorizate, acreditate, de calificare, de specializare, de perfecționare, de dobândire competenţe sau pur şi simplu, informale. Este responsabilitatea exclusivă a Instructorului (care poate fi atât persoană fizică cât şi persoană juridică) de a avea cursul autorizat sau acreditat, de a prezenta public toate aceste informaţii, condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească studenţii, numărul minim de ore de teorie şi practică impuse şi alte informaţii esenţiale. Le recomandăm cursanţilor să se informeze temeinic înainte de a achiziţiona un curs prin intermediul platformei noastre, în funcţie de scopul dorit: acela de a învăţa, de a dobândi abilităţi şi competenţe (se poate obţine o doar diplomă de participare şi absolvire) sau se doreşte obţinerea unei diplome oficiale, recunoscută de o autoritate naţională: ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), Ministerul Educației Naționale (MEN) și Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

InstructorI

Publicarea unui curs online pe platforma EDUPEDIA este gratuită. Practic, instructorii vor plăti către EDUPEDIA doar un comision cuprins între 30-50%, în funcţie de forma de colaborare agreată şi statutul instructorului. Puteţi consulta lista detaliată de comisioane pe pagina dedicată "Vrei să devii instructor?"
Răspunsul ține evident de preţul cursului şi numărul de cursanţi plătitori. Instructorul va obţine un procent cuprins între 50-70% din valoare încasată de la un cursant plătitor, în funcţie de forma de colaborare agreeată şi statutul instructorului. Puteţi consulta lista detaliată de comisioane pe pagina dedicată "Vrei să devii instructor?"
Nu. Nu există nici o restricţie în ceea ce priveşte numărul de cursuri publicate. Singura regulă aplicabilă pe platformele educaţionale EDUPEDIA în ceea ce priveşte numărul de cursuri este raportul 1:1 între cursurile publicate gratuit şi cele plătite. (un curs gratuit, un curs cu bani; doua cursuri gratuite, două cursuri cu bani, şi aşa mai departe).
Regula cu raportul 1:1 între cursurile publicate gratuit şi cele plătite a fost introdusă din 2 motive: 1. Atragerea de trafic organic pe platforma EDUPEDIA 2. O persoană care doreşte să achiziţioneze un curs se va uita cu siguranţă mai înâi la un curs gratuit al aceluiaşi instructor pentru a vedea calitatea conţinutului, modul de predare şi alte aspecte de interes, crescând astfel şansele achiziţiei. De exemplu, un curs gratuit ar putea fi o versiune redusă sau introductivă a subiectului cursurului plătit sau orice doreşte instructorul să prezinte unor potenţiali clienţi.
Da, din considerente de optimizare a cheltuielilor şi profitabilitate, există o limită inferioară de 50 lei, preţul pe care un instructor îl poate stabili pentru propriul curs. Nu există o limită superioară în ceea ce priveşte stabilirea preţului cursului. Trebuie menţinut un echilibru între calitatea conţinutului şi preţului solicitat. Dacă un preţ prea mic poate induce ideea unei calităţi scăzute a conţinutului, un preţ prea mare poate avea ca rezultat un număr prea mic de cursanţi. Vă recomandăm să testaţi mai multe variante, până veţi ajunge la rezultatele aşteptate. De exemplu, se poate încerca un preţ mai mare şi discount, gen ofertă specială, promo pe o perioadă limitată, etc.
Nu există o durată minimă impusă, mai curând ar trebui ca instructorul să se concentreze pe calitatea conţinutului şi experienţa cât mai plăcută de parcurgere a cursului de către cursanţi. Din experienţă am observat că este recomandat ca un curs să aibă minim 1 oră.
Cursurile online publicate în platforma EDUPEDIA pot conţine orice fel de resursă educaţională în format digital, fişiere text, word, excel, powerpoint, pdf, audio, video, etc. Platforma EDUPEDIA are inclusă ca şi funcţionalitate un instrument vizual interactiv de construire a lecţiilor, testelor şi postare a de materiale suport (audio, text, fișe de lucru, workbook, etc). Nu sunt necesare cunoştinţe tehnice. Vă recomandăm să urmăriţi cursul gratuit oferit de EDUPEDIA “Cum să creezi un curs online pe platforma EDUPEDIA”.
Deşi avem la dispoziţie toate echipamentele şi softurile necesare, în acest moment nu dispunem de resursele umane şi de timp necesare. Oricum, dacă sunteţi în această situaţie, vă rugăm să ne contactaţi. Putem să vă acordăm consultanţa, indicaţiile şi resursele necesare pentru a vă facilita acest demers.
La sfârșitul fiecărei luni se evidenţiază toate vânzările de cursuri ale instructorului din luna curentă. Se așteaptă perioada maximă pentru eventuale returnari de bani (acordăm prin politica de preţuri o garanţie de 100% returnare în 30 zile), iar apoi în termen de 7 zile sumele corespunzatoare sunt plătite automat în contul instructorului.
Da, puteţi publica cursul și pe alte platforme online, din România sau din străinătate, fără nici un fel de restricţie. Creatorul de cursuri este şi va rămane deţinătorul/responsabilul legal al drepturilor de autor pentru cursul respectiv.
Da, este o opțiune posibilă. Însă în acest caz se va face un prim filmuleţ şi se va supune aprobării, pentru a ne asigura că sunt îndeplinite toate standardele de calitate din punct de vedere tehnic, imagine, sunet, conţinut.
Da, oricine se poate înscrie pentru a deveni instructor pe platforma educaţională EDUPEDIA. Urmaţi toţi paşii recomandaţi în secţiunea “Vrei să devii instructor?“. Conform termenilor şi condiţiilor de utilizare, ne rezervăm dreptul de a decide dacă vom publica sau nu cursul respectiv, în funcţie de respectarea acestora, calitatea conţinutului, de valoarea pe care o aduce cursul viitorilor cursanți. În cazul în care calitatea conţinutului cursului este promiţătoare, vom găsi şi resursele tehnice necesare pentru creeare şi publicarea cursului. Vă rugăm să ne contactaţi.
Aceasta este o întrebare legitimă și corectă. Fiecare platformă are propriile specificităţi, avantaje şi dezavantaje. Platforma EDUPEDIA este o soluţie de top, cu foarte multe facilităţi şi funcţionalităţi incluse, la cheie. Dvs. , ca şi instructor, vă puteţi concentra pe creeare de conţinut de calitate fără complicaţii de natură legală, tehnică sau de marketing şi promovare. Utilizând cunoştinţele dvs., puteţi construi o sursă de venit pasiv substantială, procentele de câştig oferite fiind corecte şi motivante. Fiind un proiect educational unic în România, traficul de potenţiali cursanţi plătitori, generat de platforma noastră, este net superior oricărei alte platforme din România. Testaţi platforma EDUPEDIA, aveţi doar de câştigat din colaborarea cu noi!
Există posibilităţile de colaborare atât ca persoană fizică cât şi ca persoană juridică – PFA, II, SRL, SA, ONG, etc. Este decizia fiecărui colaborator în parte. În cazul în care se optează pentru colaborare pe persoană fizică, se va semna un contract pe drepturi de autor, prin care se vor reține impozitele datorate către bugetul de stat cu stopaj la sursă, valabile în momentul plății. Pentru a evita complicaţii fiscale şi din raţionamente de optimizare a taxelor, ar fi de preferat ca persoana fizică să fie angajată cu normă întreagă în altă parte sau pensionar(ă). Pentru persoane juridice, colaborarea se va realiza cu un simplu contract de prestări servicii.
Dacă doriţi să deveniţi instructor pe platforma EDUPEDIA, va trebui în primul rând să vă înscrieţi, bifând căsuţa corespunzătoare din formularul de înscriere. Desigur, în pasul următor, vom avea o discuţie privind cursul pe care doriţi să-l publicaţi şi alte detalii necesare. Este recomandat să vă înscrieţi şi să parcurgeţi cursul online “Cum să creezi un curs online pe platforma EDUPEDIA” şi eventual Ghidul de creare a unui curs online, pentru a clarifica cât mai multe din întrebările pe care le-aţi putea avea.

Nu aţi găsit răspuns la întrebarea dvs.?